گزارشی از اکران مستند زندگی متمایز با حضور مهندس آرش آبایی در دانشگاه بین­ المللی مذاهب اسلامی

۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۲:۳۱ کد : ۱۸۰ اخبار و رویدادها

مستند زندگی متمایز با حضور مهندس آرش آبایی در دانشگاه بین­ المللی مذاهب اکران شد.

این مستند که به زندگی یهودیان حسیدی و تاریخ ظهور آن ها پرداخته است به همت انجمن علمی رشته ادیان و مذاهب در روز سه شنبه ۱۴۰۳/۱/۲۸ با حضور اساتید و دانشجویان برگزار شد. در این نشست مهندس آبایی برخی از ویژگی­ های زندگی یهودیان حسیدی، تاریخچه پیدایش و وضعیت امروزی آنها را خصوصا در ایالات متحده بیان کرد.

آبایی با اشاره به اینکه واژه‌ «حسید» در زبان عبری به ‌معنای زاهد و پارسا است گفت: ‌این گروه از یهودیان واجبات دینی را رعایت می‌کنند و مستحبات را هم گاهی در حد واجبات انجام می‌دهند. وی افزود: حسیدی­ ها اقلیتی هستند در میان اقلیت­ ها، چرا که یهودیان نسبت به پیروان سایر ادیان در اقلیت هستند.

آبایی گفت: حسیدی در هرجایی که باشند اجتماع خاص خودشان رادارند و در کنار هم زندگی می­کنند. وی به وضعیت حسیدی­ های ایالات‌ متحده نیز اشاره کرد که حتی در آن کشور نیز یک فضای خاص و متمایز برای خود ایجاد کرده‌اند.

این پژوهشگر حوزه یهود پرهیز از مظاهر مدرنیته را از ویژگی­ های اصلی یهودیان حسیدی برشمرد و دوری از سیاست، پوشیدن لباس­ های سنتی، زندگی در جامعه متمایز و حتی پرهیز از داشتن تلویزیون را به دلیل همین ویژگی آن‌ها دانست.

آبایی دیگر ویژگی این گروه از یهودیان را حساسیت و تأکید بر هدف دینی­شان عنوان کرد و افزود: حسیدی ها در هر کشوری زندگی کنند، هدف دینی خود را دنبال می­کنند که همانا عبادت و خدمت به خداست.

آبایی گفت: ربه­ ها جایگاه ویژه­ ای در میان حسیدی­ ها دارند و بالاترین و مهم‌ ترین افراد دینی در میان آن‌ها محسوب می­شوند، به‌ طوری‌ که افراد جامعه حسیدی در جزئی‌ ترین امور زندگی خود نیز با ربه­ ها مشورت می­کنند.

این پژوهشگر حوزه یهود با بیان اینکه یهودیان حسیدی بسیار تقدیر­گرا هستند، افزود: این گروه معتقدند هر عملی که یک دین دار یهودی انجام می­دهد انعکاسی در جهان دارد و فاجعه هولوکاست را نیز از این منظر تفسیر الهیاتی می­کنند و براین باورند که دلیل این‌چنین رخدادی می­تواند سرپیچی از فرامین خدا باشد که برخی از یهودیان درگذشته انجام داده بودند.

در پایان جلسه اکران مستند زندگی متمایز، مهندس آبایی به پرسش­ های دانشجویان شرکت‌ کننده در جلسه پاسخ داد.